BÝVALEJ MANŽELKE SA VYHRÁŽAL SMRŤOU: Vraj mu chcela zničiť život

30.05.2022 Prievidza

Prievidza 30. mája (TASR) - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 56-ročnému mužovi, ktorý mal v byte v Prievidzi napadnúť svoju bývalú manželku a vyhrážať sa jej smrťou. Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený mal po predchádzajúcej hádke fyzicky napadnúť bývalú manželku, po čom stratila rovnováhu a narazila do zrkadla upevneného na stene v chodbe. Následne sa mal muž poškodenej vyhrážať smrťou z dôvodu, že mu chce zničiť život," uviedla Kuzmová.

Konanie muža podľa nej vzbudilo u exmanželky obavu o jej život a zdravie, počas hádky sa jej však podarilo z bytu utiecť a privolať si pomoc. "Policajná hliadka agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia. Muž sa podrobil dychovej skúške, ktorá skončila s negatívnym výsledkom," doplnila.

Policajti spracovali na obvineného podnet na jeho väzobné trestné stíhanie. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala Kuzmová.
 

Vyberte región

mark